Anneciğimin ellerinden...
- 2 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- Zeytinyağı
İç harcı için:
- 3-4 haşlanmış patates
- 1 soğan
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam taze soğan
- 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Çörekotu-susam
Yapılışı
- İç harcı için soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında çok az kavurun.
- Haşlanmış patatesleri isterseniz ezerek isterseniz küp küp doğrayarak ilave edin ve karıştırın.
- Diğer kalan tüm malzemeyi de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Un ve tuzu bir kaba alın ve azar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru 30 dk kadar dinlendirin.
- Hamurdan cevizden biraz büyük 2 parça alın.
- 2 parçayı da çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Birinin üzerine zeytinyağı sürüp diğerini üzerine koyun ve ikisini birden açmaya devam edin.
- Hamurları olabildiğinde ince açın ve en son üzerine bolca zeytinyağı sürün.
- İç harcınızdan bir miktar alıp açtığınız hamurun kenarına koyun ve rulo yapın.
- Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin.
- Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın ve böreklerinizin üzerine sürün.
- Çörekotu ve susamı da serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder