Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Şubat 2015 Cuma

Patatesli Çıtır Börek

Anneciğimin ellerinden...


Malzemeler
  • 2 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • Zeytinyağı
İç harcı için:
  • 3-4 haşlanmış patates
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam taze soğan
  • 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Çörekotu-susam
Yapılışı
  1. İç harcı için soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında çok az kavurun.
  2. Haşlanmış patatesleri isterseniz ezerek isterseniz küp küp doğrayarak ilave edin ve karıştırın.
  3. Diğer kalan tüm malzemeyi de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Un ve tuzu bir kaba alın ve azar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Hamuru 30 dk kadar dinlendirin.
  6. Hamurdan cevizden biraz büyük 2 parça alın. 
  7. 2 parçayı da çay tabağı büyüklüğünde açın. 
  8. Birinin üzerine zeytinyağı sürüp diğerini üzerine koyun ve ikisini birden açmaya devam edin.
  9. Hamurları olabildiğinde ince açın ve en son üzerine bolca zeytinyağı sürün.
  10. İç harcınızdan bir miktar alıp açtığınız hamurun kenarına koyun ve rulo yapın.
  11. Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin.
  12. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  13. Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın ve böreklerinizin üzerine sürün.
  14. Çörekotu ve susamı da serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: