- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 3/4 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- Tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
- Biraz un ile birlikte karbonat ekleyin.
- Yulaf ezmesi ve tam buğday ununu ilave edip karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Son olarak çikolata ve ceviz ekleyip karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında 15-20 dk kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder