Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Ocak 2015 Pazartesi

Isırganlı Omlet

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 kibrit kutusu eski kaşar 
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş ekmek veya galeta unu
  • 1 tutam ısırgan
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
  1. Isırganlar kalın saplarından ayıklanıp birkaç kat yıkanır ve fazla suyu süzülür.
  2. Kaşar rendelenir, ısırganlar doğranır.
  3. Tüm malzeme bir kaseye alınıp iyice karıştırılır.
  4. Yapışmaz tava iyice ısıtılır ve tereyağı tavaya alınır.
  5. Tereyağı eriyince karışım tavaya dökülür.
  6. Bir tarafı pişince diğer tarafı da çevrilip pişirilir.
  7. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: