Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Şubat 2015 Salı

Havuçlu Ayva Reçeli

Malzemeler
  • 3-4 ayva
  • 2-3 havuç
  • 1 kg şeker
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1 limon suyu
Yapılışı
  1. Ayvaları ve havuçları ayıklayıp (ayvaların çekirdeklerini ayırın) mutfak robotunda parçalayın.
  2. Ayvanın çekirdeklerini ve diğer tüm malzemeyi düdüklü tencereye koyup karıştırın ve ocağa alın.
  3. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  4. Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapatın ve ocağı kısın.
  5. 10 dk pişirin.
  6. Buhar çıkışı durduğunda düdüğü kaldırın ve kapağı açın.
  7. Kavanozlara koyup soğumasını bekleyin.
  8. İlk piştiğinde kıvamı akışkan olacak fakat soğuyunca koyulaşacak.

1 yorum:

  1. Harika bir reçel denedim süperrrr oldu ellerine sağlık 👏 👏

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: