- 3-4 ayva
- 2-3 havuç
- 1 kg şeker
- 1 bardak portakal suyu
- 1 limon suyu
Yapılışı
- Ayvaları ve havuçları ayıklayıp (ayvaların çekirdeklerini ayırın) mutfak robotunda parçalayın.
- Ayvanın çekirdeklerini ve diğer tüm malzemeyi düdüklü tencereye koyup karıştırın ve ocağa alın.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
- Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapatın ve ocağı kısın.
- 10 dk pişirin.
- Buhar çıkışı durduğunda düdüğü kaldırın ve kapağı açın.
- Kavanozlara koyup soğumasını bekleyin.
- İlk piştiğinde kıvamı akışkan olacak fakat soğuyunca koyulaşacak.
Harika bir reçel denedim süperrrr oldu ellerine sağlık 👏 👏
YanıtlaSil