Malzemeler:
- 1/2 çay bardağı tahin
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 1/2 çay bardağı iri doğranmış ceviz
Yapılışı:
- Tahin, pekmez, pudra şekeri, zeytinyağı ve tereyağını karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun çok kuru olmamasına dikkat edin.
- Son olarak cevizi de ilave edip karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının alt rafında 15-20 dk kadar pişirin. Piştiğini anlamak için kurabiyelerinizin altına bakabilirsiniz. Yeterince kızarmışsa pişmiş demektir.
- Kurabiyeleriniz oda sıcaklığına geldiğinde servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder