Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
- Yoğurt, yumurta beyazı, zeytinyağı, lor peyniri ve sirkeyi karıştırın.
- Mısır unu, tuz ve karbonatı ekleyin.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
- Çörek otunu ekleyin ve karıştırın.
- İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder