Malzemeler:
- 1 yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 bardak tam buğday unu
- Aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı file badem
Yapılışı:
- Yumurtanın beyazının yarısını ayırın.
- Yumurtanın kalanı, tereyağı, zeytinyağı,yoğurt ve şekeri bir kaseye alın ve iyice karıştırın.
- Tam buğday unu, tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın, önce yumurta akına sonra file bademe batırın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında bademler kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyeleriniz oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder