Malzemeler:
- 3/4 su bardağı (75 g) toz badem
- 3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı (140 g) pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 su bardağı (280 g) un
- 1/4 tatlı kaşığı (2 g) tuz
- 200 g tereyağı (soğuk)
- 1 yumurta
- 2/3 su bardağı file badem
Yapılışı:
- Toz badem, pudra şekeri, hindistan cevizi, unu ve tuzu parçalayıcıya alın ve 1 dk kadar çalıştırın.
- Küçük parçalara ayrılmış tereyağını ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar parçalayıcıyı çalıştırmaya devam edin.
- Yumurtanın sarısını da ekleyip karıştın.
- Hamuru bir pişirme kağıdının üzerine alın.
- Üzerine bir tane daha pişirme kağıdı koyun ve hamurunuzu merdane yardımıyla 25 cm çapında açın.
- Buzdolabında 30 dk kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş olan hamurunuzu bir bardak yardımıyla veya kurabiye kalıplarıyla kesin.
- Her bir kurabiyeyi önce yumurta akına sonra da file bademe batırın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta rafında yaklaşık 22-24 dk, kenarları altın rengi olana kadar pişirin.
- Geri kalan hamurlara da aynı işlemleri uygulayın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder