Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Kasım 2014 Çarşamba

Bademli Kurabiye 1


Malzemeler:
  • 3/4 su bardağı (75 g) toz badem
  • 3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı (140 g) pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
  • 2 su bardağı (280 g) un
  • 1/4 tatlı kaşığı (2 g) tuz
  • 200 g tereyağı (soğuk)
  • 1 yumurta
  • 2/3 su bardağı file badem
Yapılışı:
  1. Toz badem, pudra şekeri, hindistan cevizi, unu ve tuzu parçalayıcıya alın ve 1 dk kadar çalıştırın.
  2. Küçük parçalara ayrılmış tereyağını ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar parçalayıcıyı çalıştırmaya devam edin.
  3. Yumurtanın sarısını da ekleyip  karıştın.
  4. Hamuru bir pişirme kağıdının üzerine alın.
  5. Üzerine bir tane daha pişirme kağıdı koyun ve hamurunuzu merdane yardımıyla 25 cm çapında açın.
  6. Buzdolabında 30 dk kadar dinlendirin.
  7. Dinlenmiş olan hamurunuzu bir bardak yardımıyla veya kurabiye kalıplarıyla kesin.
  8. Her bir kurabiyeyi önce yumurta akına sonra da file bademe batırın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  9. Önceden  ısıtılmış 180 derecelik fırının orta rafında yaklaşık 22-24 dk, kenarları altın rengi olana kadar pişirin.
  10. Geri kalan hamurlara da aynı işlemleri uygulayın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: