MALZEMELER:
- 20 yaprak baklavalık yufka (750 gr lık paketin yarısı)
- 150 gr tereyağı
- 150 gr ceviz
Şerbet için:
- 300 gr şeker
- 200 gr su
- 1/3 limonun suyu
YAPILIŞI:
- Şeker ve suyu bir tencereye koyup ocağa alın.
- Karıştırarak şekeri eritin.
- Kaynamaya başladıktan sonra, 5 dk daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
- Tereyağını eritin.
- Yufkaları ortadan ikiye kesin. (Dikdörtgen Borcam'ın boyutlarına uyuyor.)
- Yufkaları azar azar yağlayarak ve 8 katta bir ceviz serperek dizin.
- Tüm katlar bittikten sonra küçük dilimler halinde kesin.
- Kalan yağı hafifçe kızdırıp üzerine gezdirin.
- 200 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz kepçeyle şerbeti dökün.
- Soğuduktan sonra baklavanız servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder