Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Kasım 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Baklava


MALZEMELER:
  • 20 yaprak baklavalık yufka (750 gr lık paketin yarısı)
  • 150 gr tereyağı
  • 150 gr ceviz
Şerbet için:
  • 300 gr şeker
  • 200 gr su
  • 1/3 limonun suyu
YAPILIŞI:
  1. Şeker ve suyu bir tencereye koyup ocağa alın.
  2. Karıştırarak şekeri eritin.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra, 5 dk daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  4. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
  5. Tereyağını eritin.
  6. Yufkaları ortadan ikiye kesin. (Dikdörtgen Borcam'ın boyutlarına uyuyor.)
  7. Yufkaları azar azar yağlayarak ve 8 katta bir ceviz serperek dizin. 
  8. Tüm katlar bittikten sonra küçük dilimler halinde kesin.
  9. Kalan yağı hafifçe kızdırıp üzerine gezdirin.
  10. 200 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Fırından çıkar çıkmaz kepçeyle şerbeti dökün.
  12. Soğuduktan sonra baklavanız servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: