Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Arasına:
- 120 ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
Islatmak için:
- 2-3 yemek kaşığı çilek veya vişne reçelinin suyu
- 1 su bardağı (200 ml) su
Üzerine:
- 80 ml sıvı krema
- 80 gr bitter çikolata
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dk boyunca çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.
- Çok fazla karıştırmadan un ve kakaoyu karışıma yedirin.
- Hamuru 20-22 cmlik kek kalıbına boşaltıp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının alt rafında 30 dk kadar pişirin. Ben 3 ayrı kaba boşalttım, daha kısa sürede pişti.
- Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp enine keserek 3 kat elde edin.
- Kremanın 120 ml sini (1 çay bardağından 1 parmak fazla) 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ile birlikte çırpın. (Kremayı ve çırpma kapını 10 dk kadar buzlukta bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.)
- Keki ıslatmak için reçel ve suyu karıştırın.
- Kekin ilk katını pasta tabağınıza yerleştirin.
- Reçelli su karışımı ile ıslatın.
- Çırpmış olduğunuz kremanın yarısını sürün ve cevizlerin yarısını yerleştirin.
- Kekin 2. katını da koyup aynı işlemi uygulayın.
- Son katı da koyduktan sonra yine reçelli su ile ıslatın.
- Çikolata ve kremayı bir kaba alıp benmari usulü eritin.
- Pastanın üzerine dökün ve pastanızı bu sos ile sıvayın.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder