Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Aralık 2014 Çarşamba

Siyah Beyaz Pasta


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Arasına:
  • 120 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
Islatmak için:
  • 2-3 yemek kaşığı çilek veya vişne reçelinin suyu
  • 1 su bardağı (200 ml) su
Üzerine:
  • 80 ml sıvı krema
  • 80 gr bitter çikolata
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dk boyunca çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.
  4. Çok fazla karıştırmadan un ve kakaoyu karışıma yedirin.
  5. Hamuru 20-22 cmlik kek kalıbına boşaltıp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının alt rafında 30 dk kadar pişirin. Ben 3 ayrı kaba boşalttım, daha kısa sürede pişti.
  6. Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp enine keserek 3 kat elde edin.
  7. Kremanın 120 ml sini (1 çay bardağından 1 parmak fazla) 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ile birlikte çırpın. (Kremayı ve çırpma kapını 10 dk kadar buzlukta bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.)
  8. Keki ıslatmak için reçel ve suyu karıştırın.
  9. Kekin ilk katını pasta tabağınıza yerleştirin.
  10. Reçelli su karışımı ile ıslatın.
  11. Çırpmış olduğunuz kremanın yarısını sürün ve cevizlerin yarısını yerleştirin.
  12. Kekin 2. katını da koyup aynı işlemi uygulayın.
  13. Son katı da koyduktan sonra yine reçelli su ile ıslatın.
  14. Çikolata ve kremayı bir kaba alıp benmari usulü eritin.
  15. Pastanın üzerine dökün ve pastanızı bu sos ile sıvayın.
  16. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: