- 1 yumurta
- 200 gr labne
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz-dereotu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (tam buğday unu kullandım)
- Haşhaş
Yapılışı:
- Yumurtanın beyazı, labne, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, sirke ve tuzu karıştırın.
- Biraz un ile birlikte karbonatı da ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve haşhaş serpin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder