Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Aralık 2014 Perşembe

Labneli Tuzlu Çörek

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 200 gr labne
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz-dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (tam buğday unu kullandım)
  • Haşhaş 
Yapılışı:
  1. Yumurtanın beyazı, labne, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, sirke ve tuzu karıştırın.
  2. Biraz un ile birlikte karbonatı da ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  5. Ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve haşhaş serpin.
  6. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: