Malzemeler:
- 3 yumurta sarısı
- 4 yumurta beyazı
- 1,5 çay bardağı şeker
- 65 ml portakal suyu (2/3 çay bardağı)
- 90 gr un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 25 gr kakao (1 yemek kaşığı)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı iri doğranmış ceviz
Pastacı Kreması için:
- 500 ml süt
- 1 yumurta sarisi
- 80 gr seker
- 30 gr nisasta
- 15 gr un
- 25 gr tereyagi
- 1 paket vanilin
Islatmak için:
- 2-3 yemek kaşığı reçel
- 1 bardak su
Sosu için:
- 40 gr çikolata
- 20 gr tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 10 gr süt (1 yemek kaşığı)
Yapılışı:
- Pandispanya için öncelikle yumurta akları ve şekeri iyice çırpın. (Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvamda olana kadar.)
- Yumurta sarıları ve şekeri de beyazlaşıp iyice köpürene kadar çırpın.
- Portakal suyunu ekleyip karıştırın.
- Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin ve çok az karıştırarak hamura yedirin.
- Son olarak çırptığınız yumurta aklarını ilave edin ve tahta kaşık veya spatula ile hamuru söndürmeden karıştırın.
- 23-25 cm çapında kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 50-60 dk kadar pişirin. İsterseniz iki ayrı kaba bölerek de pişirebilirsiniz. Piştiğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz. Temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Pandispanya pişerken kremayı yapabilirsiniz. Bunun için şeker, süt ve yumurta sarısını iyice çırpın.
- Nişasta ve unu ilave edip karıştın.
- Ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın.
- Son olarak tereyağı ve vanilini de ilave edip karıştırın.
- Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
- Soğumuş olan pandispanyayı enine ikiye kesin.
- İlk katını reçelli su karışımı ile ıslatın.
- Kremanın yaklaşık yarısını sürün ve cevizleri yerleştirin.
- Pandispanyanın 2. katını da reçelli su ile ıslatın ve diğer katın üzerine yerleştirin.
- Pastanın kenarlarını da krema ile sıvayın.
- Çikolata, tereyağı ve sütü bir kaba alıp benmari usulü eritin.
- Sosu 1-2 dk beklettikten sonra pastanın üzerine dökün ve yayın.
- Son olarak çikolatayı sebze soyucu ile rendeleyin ve pastanın üzerine serpin.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder