Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Aralık 2014 Salı

Siyah Beyaz Pasta 2


Malzemeler:
  • 3 yumurta sarısı
  • 4 yumurta beyazı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 65 ml portakal suyu (2/3 çay bardağı)
  • 90 gr un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 25 gr kakao (1 yemek kaşığı)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı iri doğranmış ceviz

Pastacı Kreması için:
  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarisi
  • 80 gr seker
  • 30 gr nisasta
  • 15 gr un
  • 25 gr tereyagi
  • 1 paket vanilin
Islatmak için:
  • 2-3 yemek kaşığı reçel
  • 1 bardak su
Sosu için:
  • 40 gr çikolata
  • 20 gr tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 10 gr süt (1 yemek kaşığı)
Yapılışı:
  1.  Pandispanya için öncelikle yumurta akları ve şekeri iyice çırpın. (Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvamda olana kadar.)
  2. Yumurta sarıları ve şekeri de beyazlaşıp iyice köpürene kadar çırpın.
  3. Portakal suyunu ekleyip karıştırın.
  4. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin ve çok az karıştırarak hamura yedirin.
  5. Son olarak çırptığınız yumurta aklarını ilave edin ve tahta kaşık veya spatula ile hamuru söndürmeden karıştırın.
  6. 23-25 cm çapında kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 50-60 dk kadar pişirin. İsterseniz iki ayrı kaba bölerek de pişirebilirsiniz. Piştiğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz. Temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  7. Pandispanya pişerken kremayı yapabilirsiniz. Bunun için şeker, süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. 
  8. Nişasta ve unu ilave edip karıştın.
  9. Ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayın. 
  10. Kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın.
  11. Son olarak tereyağı ve vanilini de ilave edip karıştırın.
  12. Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
  13. Soğumuş olan pandispanyayı enine ikiye kesin. 
  14. İlk katını reçelli su karışımı ile ıslatın.
  15. Kremanın yaklaşık yarısını sürün ve cevizleri yerleştirin.
  16. Pandispanyanın 2. katını da reçelli su ile ıslatın ve diğer katın üzerine yerleştirin.
  17. Pastanın kenarlarını da krema ile sıvayın.
  18. Çikolata, tereyağı ve sütü bir kaba alıp benmari usulü eritin.
  19. Sosu 1-2 dk beklettikten sonra pastanın üzerine dökün ve yayın.
  20. Son olarak çikolatayı sebze soyucu ile rendeleyin ve pastanın üzerine serpin.
  21. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: