- 250 gr lor veya beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1/2 bağ ısırgan
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Aldığı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
- Çörekotu
Yapılışı
- Isırganları ayıklayıp yıkayın ve iyice kurutun.
- Çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
- Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeyi de ekleyip karıştırın.
- Biraz un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışan bir hamur elde edin.
- Yağladığınız fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın.
- Üzerine çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dilimlere kesip sıcak veya soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder