Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ocak 2015 Cumartesi

Isırganlı Çörek

Malzemeler
  • 250 gr lor veya beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1/2 bağ ısırgan
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
  • Çörekotu
Yapılışı
  1. Isırganları ayıklayıp yıkayın ve iyice kurutun.
  2. Çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
  3. Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeyi de ekleyip karıştırın.
  4. Biraz un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  5. Azar azar un ilave ederek ele yapışan bir hamur elde edin.
  6. Yağladığınız fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın.
  7. Üzerine çörekotu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Dilimlere kesip sıcak veya soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: