Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Ekim 2014 Pazartesi

Krep

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 300 ml süt (1,5 bardak)
  • 1 bardak un (tam buğday unu da kullanabilirsiniz)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Derin bir kaba önce süt ve yumurtayı, sonra un ve tuzu koyun.
  2. Mikser yardımıyla iyice çırpın.
  3. Yapışmaz tavanızı iyice ısıtın.
  4. İlk krepten önce çok az yağlayın.
  5. Hazırladığınız karışımdan tavanızın büyüklüğüne göre bir miktar dökün ve hamur pişmeden, hemen tavayı sağa sola eğerek olabildiğince ince bir katman elde edin.
  6. Bir tarafı pişince diğer tarafını da çevirip pişirin.
  7. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Büyük boy tava kullanıldığında bu miktarlardan yaklaşık 10 adet krep çıkıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: