Malzemeler:
- 2 yumurta
- 300 ml süt (1,5 bardak)
- 1 bardak un (tam buğday unu da kullanabilirsiniz)
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Derin bir kaba önce süt ve yumurtayı, sonra un ve tuzu koyun.
- Mikser yardımıyla iyice çırpın.
- Yapışmaz tavanızı iyice ısıtın.
- İlk krepten önce çok az yağlayın.
- Hazırladığınız karışımdan tavanızın büyüklüğüne göre bir miktar dökün ve hamur pişmeden, hemen tavayı sağa sola eğerek olabildiğince ince bir katman elde edin.
- Bir tarafı pişince diğer tarafını da çevirip pişirin.
- Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Büyük boy tava kullanıldığında bu miktarlardan yaklaşık 10 adet krep çıkıyor.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder