Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Ekim 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Çökelek



Malzemeler:
  • 1 kg yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz (Miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı:
  • Yoğurda tuzu ekleyip karıştırın ve ocağa alın.
  • Ara ara karıştırarak kesilip berrak suyunun ayrılmasını bekleyin.
  • Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyunca bir bez torbaya veya tülbente koyun.
  • Elinizle sıkarak fazla suyunun çıkmasını sağlayın. 
  • Suyu süzülmüş çökeleğinizi bir kaba alıp buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Tuz miktarını artırırsanız daha uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: