Malzemeler:
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı pekmez (50 gr)
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Yapılışı:
- Yoğurt, zeytinyağı, yumurta, şeker ve pekmezi iyice karıştırın.
- 1 bardak kadar un ile birlikte karbonatı ilave edin ve karıştırın.
- Azar azar un ilavesiyle olabildiğince yumuşak bir hamur elde edin.
- Son olarak cevizi de ekleyip karıştırın.
- Hamurunuzdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının alt rafında 15 dk kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kurabiyelerinizi çevirip altına bakabilirsiniz. Kızarmışsa olmuş demektir.
- Kurabiyelerinizi sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder