- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt (veya 1/2 çay bardağı yoğurt-peynir suyu)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı mahlep
- Aldığı kadar tam buğday unu
- 200-250 gr istediğiniz çeşit peynir, lor, çökelek vb.
- Çörekotu
Yapılışı:
- Yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.
- Yumurtanın beyazı,yoğurt, zeytinyağı, tuz, sirke ve mahlebi iyice karıştırın.
- 1 bardak kadar unu ve karbonatı ekleyin ve karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde bir daire oluşturun.
- İçine peynir koyup yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırın.
- Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder