Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Eylül 2014 Salı

Tam Buğdaylı Peynirli Poğaça

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (veya 1/2 çay bardağı yoğurt-peynir suyu)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı mahlep 
  • Aldığı kadar tam buğday unu
  • 200-250 gr istediğiniz çeşit peynir, lor, çökelek vb.
  • Çörekotu
Yapılışı:
  1. Yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.
  2. Yumurtanın beyazı,yoğurt, zeytinyağı, tuz, sirke ve mahlebi iyice karıştırın.
  3. 1 bardak kadar unu ve karbonatı ekleyin ve karıştırın.
  4. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde bir daire oluşturun.
  6. İçine peynir koyup yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırın.
  7. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: