Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Ekim 2014 Pazartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Malzemeler:
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak bulgur
Yapılışı:
  1. Soğanı, küçük küçük doğrayın.
  2. Patlıcanı nohut büyüklüğünde küp küp doğrayın.
  3. Biberi de çok iri olmayacak şekilde doğrayın, soğan ve patlıcanlarla birlikte tencereye alın.
  4. Zeytinyağı ilave edip, ara ara karıştırarak hafifçe kavurun.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte patlıcanların yarı kıvamda pişmesini bekleyin.
  6. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  7. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
  8. Domatesler de sularını bırakıp hafifçe pişince bulguru ve tuzu ekleyin.
  9. Malzemelerin üzerini 1/2 cm geçecek kadar su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
  10. Kaynayınca ocağı kısın ve bulgurlar tüm suyu çekinceye kadar bekleyin.
  11. Bulgurlar suyu çekip pişince tencereyi ocaktan alıp 15 dk kadar dinlendirin.
  12. Servisten önce güzelce karıştırın.
  13. Pilavınızdan bir kaseye hafifçe bastırarak yerleştirin ve bir tabağa ters çevirerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: