- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak bulgur
Yapılışı:
- Soğanı, küçük küçük doğrayın.
- Patlıcanı nohut büyüklüğünde küp küp doğrayın.
- Biberi de çok iri olmayacak şekilde doğrayın, soğan ve patlıcanlarla birlikte tencereye alın.
- Zeytinyağı ilave edip, ara ara karıştırarak hafifçe kavurun.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte patlıcanların yarı kıvamda pişmesini bekleyin.
- Salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
- Domatesler de sularını bırakıp hafifçe pişince bulguru ve tuzu ekleyin.
- Malzemelerin üzerini 1/2 cm geçecek kadar su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynayınca ocağı kısın ve bulgurlar tüm suyu çekinceye kadar bekleyin.
- Bulgurlar suyu çekip pişince tencereyi ocaktan alıp 15 dk kadar dinlendirin.
- Servisten önce güzelce karıştırın.
- Pilavınızdan bir kaseye hafifçe bastırarak yerleştirin ve bir tabağa ters çevirerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder