Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Ağustos 2014 Cuma

Çikolatalı Bademli Pasta





MALZEMELER

Pandispanya için:

  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay badağı un
  • 25 gr kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 50 ml portakal suyu (veya birkaç damla limon sıkılmış su)
Kreması için:
  • 750 ml süt
  • 3/4 çay bardağı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un 
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 20 gr kakao
  • 150 ml sıvı krema (1 paketin 3/4'ü)
Ayrıca:
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı:

  1. Pandispanya için öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. 1/2 çay bardağı şekeri aklara, geri kalanı da sarılara ekleyin. Önce akları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra sarıları da şekerle birlikte iyice çırptıktan sonra portakal suyunu ilave edin ve karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edip karıştırın. Son olarak çırpmış olduğunuz yumurta aklarını tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. 
  2. Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamurunuzu dökün, 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. (veya aynı boyutlu iki ayrı kaba dökebilirsiniz. Böylece piştikten sonra ikiye kesmek zorunda kalmazsınız. Hem de böylece daha çabuk pişirmiş olursunuz.) Piştiğini anlamak için bir kürdan batırın. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. 
  3. Bademleri sıcak suya bırakın.
  4. Pandispanya pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş dökerek ilave edin ve karıştırın.
  5. Tencereyi ocağa alıp pişirmeye başlayın. Göz göz olduğunda ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.(Buzdolabında da bekletip iyice soğutursanız daha iyi sonuç alırsınız.)
  6. Kremayı iyice çırpın. (Çırpmadan önce buzlukta 15 dk kadar bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.) Kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa olmuş demektir.
  7. Kremayı da soğumuş olan karışımın içine boşaltın ve mikser yardımıyla homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Fazla çırpmamaya gayret edin. Aksi takdirde krema eriyebilir.
  8. Hazırladığınız kremanın yarısını ayırın, kakaoyu ekleyip yine mikserle çırparak yedirin.
  9. Sıcak suda bekleyen bademlerin kabuklarını soyun ve iyice kurulayın.
  10. Pandispanya soğuyunca enine ortadan ikiye kesin.
  11. Bir katını pasta tabağınıza yerleştirin.
  12. Üzerine kakaolu kremadan sürüp bademleri ve damla çikolataları yerleştirin.
  13. Pandispanyanın diğer katını da koyun, üstünü ve yanlarını beyaz kremayla kaplayın.
  14. Eritilmiş çikolatayı yağlı kağıttan yaptığınız bir külaha koyup akıtarak şekil verebilirsiniz veya damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  15. Pastanızı hazırladıktan sonra buzdolabına kaldırın.
  16. Pastanız iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: