- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 soğan
- 2 domates
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağı ile çok az kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp ekleyin. Tuzu da ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bulgur ve nohutları da ilave edip karıştırın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin.
- 10 dk kadar demlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder