Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 4-5 adet biber
- 1 büyük domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Soğanı ve biberleri doğrayın ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile hafifçe soteleyin.
- Salçayı da ilave edip ve çok az daha soteleyin.
- Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi de ekleyin.
- Tuz ilave edip domatesler pişene kadar ara ara karıştırın.
- Son olarak mercimekleri de ekleyin ve karışımı ocaktan alın.
- Patlıcanları yaklaşık 1 cm kalınlığında halka halka doğrayın.
- Geniş bir tencereye veya tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
- Yağ kızınca patlıcanları dizin.
- Patlıcanların iki yüzünü de hafifçe kızartın.
- Hazırladığınız mercimekli karışımı üzerine yayın.
- 1/2 çay bardağı kadar su ilave edin.
- Kaynayınca ocağı kısıp patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
- Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder