Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Güllaç




Malzemeler:
  • 75 gr güllaç
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 500 ml süt
  • 1 avuç dolusu ceviz
  • 1/2 paket vanilin
Servis için:
Yapılışı:
  1. Sıcak sütün içinde şekeri eritin ve vanilini ilave edin.
  2. Sütün biraz soğumasını bekleyin.
  3. Derin bir kaba (Ben  küçük boy borcam kullandım) güllaçları kırarak bir kat serin.
  4. Ilık sütten üzerine biraz gezdirin.
  5. Güllaçların yarısı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  6. İri kıyılmış cevizleri yerleştirin.
  7. Kalan güllaçları da yine kat kat sütle ıslatarak yerleştirin.
  8. En son kalan sütü de üzerine dökün.
  9. Soğuyunca üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.
  10. Porsiyonluk dilimler kesip vişne reçeli ve dondurma ilavesiyle servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: