Malzemeler:
- 75 gr güllaç
- 1,5 çay bardağı şeker
- 500 ml süt
- 1 avuç dolusu ceviz
- 1/2 paket vanilin
Servis için:
- Vişne reçeli
- Dondurma
Yapılışı:
- Sıcak sütün içinde şekeri eritin ve vanilini ilave edin.
- Sütün biraz soğumasını bekleyin.
- Derin bir kaba (Ben küçük boy borcam kullandım) güllaçları kırarak bir kat serin.
- Ilık sütten üzerine biraz gezdirin.
- Güllaçların yarısı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- İri kıyılmış cevizleri yerleştirin.
- Kalan güllaçları da yine kat kat sütle ıslatarak yerleştirin.
- En son kalan sütü de üzerine dökün.
- Soğuyunca üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.
- Porsiyonluk dilimler kesip vişne reçeli ve dondurma ilavesiyle servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder