Malzemeler:
- 1,5 bardak yoğurt
- 1,5 bardak zeytinyağı (veya başka bir sıvı yağ)
- 1 yumurta
- 1 bardak şeker
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un (tam buğday unu ile karışık)
- 3-4 adet kuru incir
- 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yapılışı:
- Yoğurt, zeytinyağı, yumurtanın beyazı, şeker, pekmez ve tarçını iyice karıştırın.
- Biraz un ve vanilin ilave edip tekrar karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı kurabiyelerin üzerine sürün.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu ölçülerden 2 tepsi çıkıyor. Fırınınızın turbo ayarı varsa 2 tepsiyi birden pişirebilirsiniz. Eğer yoksa tepsileri tek tek ve fırının alt rafında pişirebilirsiniz.
- Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder