Malzemeler:
- 1 çay bardağı tahin (100 gr)
- 4/5 su bardağı zeytinyağı (160 gr)
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri (100 gr)
- Aldığı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
Yapılışı:
- Tahin, zeytinyağı ve pudra şekerini bir kaba alıp iyice karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının alt rafında 20-25 dk. pişirin.
- Sıcakken hemen dağıldığından servis etmeden önce mutlaka soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder