Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Ev yapımı Lavaş ve Köz patlıcan yemeği



Lavaş için:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1/3 paket yaş maya
Köz patlıcan yemeği için:
  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet iri biber
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet domates
  • 2-3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
  1. Unu bir kaba alın ve ortasını açıp mayayı koyun.
  2. Tuzu da unun üzerine ilave edin. 
  3. Mayanın üzerine biraz su koyun ve mayayı elinizle eritin.
  4. Azar azar su ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur elde edin. 30 dk mayalanması için bekleyin. (Ben vaktim olmadığı için beklemedim. Ama sonuç başarılıydı.)
  5. Hamurunuzu 8 parçaya ayırın ve her bir parçayı unlayarak oklava yardımıyla yaklaşık 2 mm kalınlığında açın.
  6. İyice ısınmış tavaya alın ve bir tarafı pişince çevirip diğer tarafını da pişirin.
  7. Köz patlıcan yemeği için patlıcanları ve biberleri közleyin.
  8. Patlıcanlar közlenirken soğanı doğrayın ve zeytinyağında hafifçe kavurun.
  9. Domatesleri küp küp doğrayıp soğana ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
  10. Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soğun ve doğrayın.
  11. Tencereye ekleyin.
  12. Tuzu ve toz biberi de ilave edip iyice karıştırın.
  13. 1-2 dk sonra ocağı kapatın.
  14. Lavaşın arasına koyup dürüm yaparak servis edebilirsiniz. 
  15. İsterseniz domates ve acı biber de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: