Lavaş için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 1/3 paket yaş maya
Köz patlıcan yemeği için:
- 4 adet patlıcan
- 5-6 adet iri biber
- 1 büyük soğan
- 3 adet domates
- 2-3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
- Unu bir kaba alın ve ortasını açıp mayayı koyun.
- Tuzu da unun üzerine ilave edin.
- Mayanın üzerine biraz su koyun ve mayayı elinizle eritin.
- Azar azar su ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur elde edin. 30 dk mayalanması için bekleyin. (Ben vaktim olmadığı için beklemedim. Ama sonuç başarılıydı.)
- Hamurunuzu 8 parçaya ayırın ve her bir parçayı unlayarak oklava yardımıyla yaklaşık 2 mm kalınlığında açın.
- İyice ısınmış tavaya alın ve bir tarafı pişince çevirip diğer tarafını da pişirin.
- Köz patlıcan yemeği için patlıcanları ve biberleri közleyin.
- Patlıcanlar közlenirken soğanı doğrayın ve zeytinyağında hafifçe kavurun.
- Domatesleri küp küp doğrayıp soğana ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soğun ve doğrayın.
- Tencereye ekleyin.
- Tuzu ve toz biberi de ilave edip iyice karıştırın.
- 1-2 dk sonra ocağı kapatın.
- Lavaşın arasına koyup dürüm yaparak servis edebilirsiniz.
- İsterseniz domates ve acı biber de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder