Milföyle yapılmış gibi çıtır çıtır ve çok pratik bir börek. Hazırlıyorsunuz, buzluğa atıyorsunuz. İstediğiniz zaman çıkarıp pişiriyorsunuz. Çıtır çıtır sıcacık böreğiniz hemen hazır...Mutlaka denemelisiniz...
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı süt
- 250 gr lor
- Bir tutam maydanoz-dereotu
- 1 yumurta
Yapılışı:
Sosu için sıvı yağ ve sütü katıştırın.
Yufkanın birini serin ve sosun 1/3'ünü sürün. Üzerine diğer yufkayı koyun.
Yufkanın birini serin ve sosun 1/3'ünü sürün. Üzerine diğer yufkayı koyun.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Yufkaların kenarlarından katlayarak bir kare oluşturun.
İçi için maydanoz-dereotu, lor ve yumurtanın beyazını karıştırın.
Karışımı yufkaların üzerine yayın.
İçi için maydanoz-dereotu, lor ve yumurtanın beyazını karıştırın.
Karışımı yufkaların üzerine yayın.
Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek katlayın.


Böreklerinizi bir poşete düzgünce yerleştirip buzluğa koyun.
Böreklerin iyice donması gerekiyor.
Böreklerinizi buzluktan çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürün, yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder