Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- 2 orta boy patates (Küçük küpler halinde doğranacak.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Aldığı kadar un
- 1/2 demet maydanoz-dereotu
Yapılışı:
- Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Yumurta, yağ ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
- 1 bardak kadar un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek kek hamurundan daha koyu kıvamlı bir hamur elde edin.
- Patateslerin yarısını ve ince doğranmış yeşilliği de ekleyip karıştırın.
- Karışımı bir borcama döküp yayın.
- Üzerine kalan patatesleri serpiştirin ve kırmızı biber ekin.
- Dilerseniz üzerine lor, domates, biber de koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder