Malzemeler:
- 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( Tam buğday unu ile karışık kullandım.)
İç harcı için:
- 3 elma
- 1 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Öncelikle iç harcı hazırlayın. Bunun için elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Şeker ilave edip ara ara karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Tarçın ve cevizi de ilave edip soğumaya bırakın.
- Hamur için tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
- 1 bardak kadar un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın ve aşağıda görüldüğü gibi kesin.
- Soğumuş olan iç harcınızdan bir kaşık alın ve hamurun kesik olmayan tarafına yerleştirin.
- Harcın olduğu taraftan başlayarak sarın ve yarım ay şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin.
- Kurabiyeleriniz soğuyunca servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder