Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Mart 2014 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


Malzemeler:
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( Tam buğday unu ile karışık kullandım.)
İç harcı için:
  • 3 elma
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Öncelikle iç harcı hazırlayın. Bunun için elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. Şeker ilave edip ara ara karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  3. Tarçın ve cevizi de ilave edip soğumaya bırakın.
  4. Hamur için tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
  5. 1 bardak kadar un, kabartma tozu ve tuzu  ekleyip karıştın.
  6. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın ve aşağıda görüldüğü gibi kesin.
  8. Soğumuş olan iç harcınızdan bir kaşık alın ve hamurun kesik olmayan tarafına yerleştirin. 
  9. Harcın olduğu taraftan başlayarak sarın ve yarım ay şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  11. Fırından çıkar çıkmaz bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin.
  12. Kurabiyeleriniz soğuyunca servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: