Malzemeler:
- 110 gr tereyağı
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 3/4 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş susam
- 1 yumurta
- Aldığı kadar tam buğday unu (Yaklaşık 3 bardak)
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Tereyağı, zeytinyağı, şeker,susam ve yumurtayı bir kaba koyup homojen hale gelene kadar karıştırın. (Susam ezme kıvamında değil, toz halinde kullanılıyor.)
- Un ve kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında 15 dk kadar pişirin.
- Oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder