Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Şubat 2014 Pazar

Fırın Sütlaç



Malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2,5 çay bardağı su
  • 1 lt süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
Yapılışı:
  1. Pirinci 3-4 kez yıkayıp süzün.
  2. Suyu iyice çekene kadar haşlayın.
  3. Sütü ilave edip, kaynayana kadar ara ara karıştırın.
  4. Nişasta ve şekeri karıştırın.
  5. Süt kaynayınca karışımı ekleyip hemen karıştırın.
  6. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynatın.
  7. Tencereyi ocaktan alın ve vanilini ilave edin.
  8. Küçük fırın kaplarına paylaştırın.
  9. Bir fırın tepsisine yarısına gelecek kadar su koyun.
  10. Sütlaçlarınızı tepsiye yerleştirip, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının (varsa ızgara ayarında) üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  11. Sütlaçlarınızı fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakın.
  12. Oda sıcaklığına gelince üzerlerini küçük tabak veya kapakla kapatıp buzdolabına kaldırın.
  13. İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  14. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: