Malzemeler:
- 1 çay bardağı pirinç
- 2,5 çay bardağı su
- 1 lt süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- Pirinci 3-4 kez yıkayıp süzün.
- Suyu iyice çekene kadar haşlayın.
- Sütü ilave edip, kaynayana kadar ara ara karıştırın.
- Nişasta ve şekeri karıştırın.
- Süt kaynayınca karışımı ekleyip hemen karıştırın.
- Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynatın.
- Tencereyi ocaktan alın ve vanilini ilave edin.
- Küçük fırın kaplarına paylaştırın.
- Bir fırın tepsisine yarısına gelecek kadar su koyun.
- Sütlaçlarınızı tepsiye yerleştirip, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının (varsa ızgara ayarında) üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sütlaçlarınızı fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığına gelince üzerlerini küçük tabak veya kapakla kapatıp buzdolabına kaldırın.
- İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder