Malzemeler:
- 4 adet bergamut
- 1,5 kg şeker (7,5 bardak)
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Bergamutların sarı kabuklarını sebze soyacağı ile soyun.
- Her birini dilimlere ayırıp içlerini çıkarın. (Sadece kabukları kullanılacak)
- Ayırdığınız kabukları doğrayıp tencereye alın.
- Üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynatın.
- 1-2 taşım kaynadıktan sonra suyunu süzün.
- 3-4 kere aynı işlemi uygulayın.
- Suyu süzülmüş bergamutlara 2 bardak kadar su ve şekeri ilave edip kaynatın.
- Su dolu bir kaseye bir damla damlattığınızda dağılmıyorsa olmuş demektir.
- En son limon suyunu da ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Soğuyunca kavanozlara doldurup serin bir yerde muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder