Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Şubat 2014 Cuma

Bergamut Reçeli



 


Malzemeler:
  • 4 adet bergamut
  • 1,5 kg şeker (7,5 bardak)
  • 1 limonun suyu
Yapılışı:
  1. Bergamutların sarı kabuklarını sebze soyacağı ile soyun.
  2. Her birini dilimlere ayırıp içlerini çıkarın. (Sadece kabukları kullanılacak)
  3. Ayırdığınız kabukları doğrayıp tencereye alın.
  4. Üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynatın.
  5. 1-2 taşım kaynadıktan sonra suyunu süzün.
  6. 3-4 kere aynı işlemi uygulayın.
  7. Suyu süzülmüş bergamutlara 2 bardak kadar su ve şekeri ilave edip kaynatın.
  8. Su dolu bir kaseye bir damla damlattığınızda dağılmıyorsa olmuş demektir.
  9. En son limon suyunu da ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  10. Soğuyunca kavanozlara doldurup serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: