Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Şubat 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Simit

Şimdiye kadar denemediğime çok pişmanım...


Malzemeler:

  • 4 bardak un (Yarısını tam buğday unu kullandım.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 paket yaş maya
  • 250 ml ılık su 
Bulamak için:
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 bardak susam
Yapılışı:
  1. Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın.
  2. Çukurun etrafına tuzu ekin.
  3. Suyu, yağı ve mayayı unun ortasına koyun.
  4. İlk önce mayayı suyun içinde eritin.
  5. Sonra yavaş yavaş unu suyun içine katarak karıştırın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (Bardak ölçülerine göre hamurun kıvamı değişebilir, duruma göre su veya un ilave edebilirsiniz.)
  6. Sıcak bir ortamda mayalanıp kabarana kadar bekleyin. (Veya hamuru akşamdan hazırlayıp, buzdolabına koyup, sabah hemen kullanabilirsiniz.)
  7. Su ve pekmezi bir tabağa alıp karıştırın.
  8. Susamı da ayrı bir tabağa koyun.
  9. Fırının alt rafına tepsiyi yerleştirip fırını 250 dereceye ısıtın. (Varsa turbo ayarına getirin.)
  10. Mayalanan hamurdan bir parça alıp, ince uzun bir çubuk yapın ve uçlarını birleştirip yuvarlak bir şekil elde edin.
  11. Hazırladığınız hamurları önce pekmezli suya batırıp, sonra susama bulayın.
  12. Tüm simitleri hazırladıktan sonra iyice ısınmış olan fırındaki tepsiye yerleştirin.
  13. Kızarana kadar pişirin.
  14. Çıtır çıtır, mis gibi kokan simitleriniz yaklaşık 15 dakikada hazır.
  15. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: