Malzemeler:
- 4 bardak un (Yarısını tam buğday unu kullandım.)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/3 paket yaş maya
- 250 ml ılık su
Bulamak için:
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 bardak susam
Yapılışı:
- Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın.
- Çukurun etrafına tuzu ekin.
- Suyu, yağı ve mayayı unun ortasına koyun.
- İlk önce mayayı suyun içinde eritin.
- Sonra yavaş yavaş unu suyun içine katarak karıştırın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (Bardak ölçülerine göre hamurun kıvamı değişebilir, duruma göre su veya un ilave edebilirsiniz.)
- Sıcak bir ortamda mayalanıp kabarana kadar bekleyin. (Veya hamuru akşamdan hazırlayıp, buzdolabına koyup, sabah hemen kullanabilirsiniz.)
- Su ve pekmezi bir tabağa alıp karıştırın.
- Susamı da ayrı bir tabağa koyun.
- Fırının alt rafına tepsiyi yerleştirip fırını 250 dereceye ısıtın. (Varsa turbo ayarına getirin.)
- Mayalanan hamurdan bir parça alıp, ince uzun bir çubuk yapın ve uçlarını birleştirip yuvarlak bir şekil elde edin.
- Hazırladığınız hamurları önce pekmezli suya batırıp, sonra susama bulayın.
- Tüm simitleri hazırladıktan sonra iyice ısınmış olan fırındaki tepsiye yerleştirin.
- Kızarana kadar pişirin.
- Çıtır çıtır, mis gibi kokan simitleriniz yaklaşık 15 dakikada hazır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder