Uzun zamandır denemek istediğim fakat bir türlü yapmaya cesaret edemediğim bir tarif. Malzemelerin ziyan olmasından korktum hep fakat geçen gün karar verdim ve sonunda yaptım. Üstü kek, altı 2 farklı krema oluyor, ama tek bir hamurla. Sihiri burada zaten...
Lezzet çok güzel, tarif de kolay; ee o zaman siz de hemen deneyin :)
- 600 ml süt
- 110 gr tereyağı
- 50 gr bitter çikolata
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı sirke
- 3/4 bardak şeker (175 gr)
- 1 bardak un (100 gr)
- 3 kaşık kakao
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Sütü iyice ısıtın fakat kaynatmayın.
- Sıcak süte tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar iyice karıştırın.
- Süt biraz soğurken yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
- Beyazına sirke ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. (Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak)
- Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpın.
- Ilık sütü ilave edip karıştırın.
- Un,vanilin ve kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
- Çırpmış olduğunuz yumurta aklarını da ekleyip karıştırdıktan sonra tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dökün. (Orta boy kare borcam bu malzemelere tam denk geliyor.)
- Karışım sıvı olacak, panik yapmayın:)
- 180 derecelik fırının alt rafında 50 dk pişirin.
- Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
- İyice soğuduktan sonra servise hazırdır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder