Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Ocak 2014 Salı

Sihirli Tatlı

Uzun zamandır denemek istediğim fakat bir türlü yapmaya cesaret edemediğim bir tarif. Malzemelerin ziyan olmasından korktum hep fakat geçen gün karar verdim ve sonunda yaptım. Üstü kek, altı 2 farklı krema oluyor, ama tek bir hamurla. Sihiri burada zaten... 
Lezzet çok güzel, tarif de kolay; ee o zaman siz de hemen deneyin :) 

Malzemeler:
  • 600 ml süt
  • 110 gr tereyağı
  • 50 gr bitter çikolata
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 3/4  bardak şeker (175 gr)
  • 1 bardak un (100 gr)
  • 3 kaşık kakao
  • 1 paket vanilin
Yapılışı:
  1. Sütü iyice ısıtın fakat kaynatmayın.
  2. Sıcak süte tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar iyice karıştırın.
  3. Süt biraz soğurken yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
  4. Beyazına sirke ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. (Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak)
  5. Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpın.
  6. Ilık sütü ilave edip karıştırın.
  7. Un,vanilin ve kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  8. Çırpmış olduğunuz yumurta aklarını da ekleyip karıştırdıktan sonra tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dökün. (Orta boy kare borcam bu malzemelere tam denk geliyor.)
  9. Karışım sıvı olacak, panik yapmayın:)
  10. 180 derecelik fırının alt rafında 50 dk pişirin.
  11. Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  12. İyice soğuduktan sonra servise hazırdır.
  13. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: