Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Ocak 2014 Cumartesi

Çok Sağlıklı Bisküvi



Malzemeler:
  • 55 gr tereyağı (yumuşak)
  • 45 gr zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 30 gr şeker (1,5 yemek kaşığı) 
  • 10 gr keçiboynuzu unu
  • 5 gr ruşeym
  • 160 gr tam buğday unu
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilin
  • 1/4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
  2. Karışım homojen hale gelince un, keçiboynuzu unu, ruşeym, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ilave edip sadece unlar kaybolana kadar yoğurun.
  3. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Bir yağlı kağıt parçasını ortadan ikiye katlayın, arasına hamuru yerleştirin.
  5. Kenarlarından katlayarak bir dikdörtgen elde edip hamuru içinde hapsedin.
  6. Merdane ile açarak dikdörtgen bir hamur elde edin. (Yaklaşık 3mm kalınlığında olacak, eğer dikdörtgen küçük gelirse kenarlarından açarak büyütebilirsiniz.)
  7. Hamurun üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın.
  8. Rulet veya bıçak yardımıyla aşağı yukarı bir pötibör bisküvi büyüklüğünde dikdörtgenler kesin.
  9. Bisküvileri, kullandığınız yağlı kağıdın üzerine aralarını açarak yerleştirin.
  10. Yağlı kağıdı olduğu gibi fırın tepsinize alın.
  11. 180 derecelik fırının alt rafında 15 dk pişirin.
  12. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
  13. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: