Malzemeler:
- 55 gr tereyağı (yumuşak)
- 45 gr zeytinyağı
- 1 yumurta
- 30 gr şeker (1,5 yemek kaşığı)
- 10 gr keçiboynuzu unu
- 5 gr ruşeym
- 160 gr tam buğday unu
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilin
- 1/4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
- Karışım homojen hale gelince un, keçiboynuzu unu, ruşeym, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ilave edip sadece unlar kaybolana kadar yoğurun.
- Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Bir yağlı kağıt parçasını ortadan ikiye katlayın, arasına hamuru yerleştirin.
- Kenarlarından katlayarak bir dikdörtgen elde edip hamuru içinde hapsedin.
- Merdane ile açarak dikdörtgen bir hamur elde edin. (Yaklaşık 3mm kalınlığında olacak, eğer dikdörtgen küçük gelirse kenarlarından açarak büyütebilirsiniz.)
- Hamurun üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın.
- Rulet veya bıçak yardımıyla aşağı yukarı bir pötibör bisküvi büyüklüğünde dikdörtgenler kesin.
- Bisküvileri, kullandığınız yağlı kağıdın üzerine aralarını açarak yerleştirin.
- Yağlı kağıdı olduğu gibi fırın tepsinize alın.
- 180 derecelik fırının alt rafında 15 dk pişirin.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder