Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Şubat 2014 Çarşamba

Kuru Domatesli Nohut Yemeği

Malzemeler:
  • 1 bardak kadar nohut
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç kuru domates
Yapılışı:
  1. Nohutları 2-3 kat yıkadıktan sonra üzerini epeyce geçecek kadar su koyun ve 1 gece bekletin.
  2. Islanıp şişen nohutları süzün.
  3. Düdüklü veya tencereye alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. (Düdüklüde 20 dk, tencerede 45-50 dk kadar)
  4. Nohutlar haşlanırken bir yandan sosu hazırlayın.
  5. Bunun için soğanları küçük küçük doğrayıp bir tavaya alın.
  6. Zeytinyağını da ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar hafif ateşte kavurun.
  7. Salçayı ilave edip çok az daha kavurun ve ocaktan alın.
  8. Son olarak kuru domatesleri yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın ve sosa ilave edin.
  9. Haşlanmış olan nohutlara sosu ekleyip karıştın.
  10. Bir taşım daha kaynatın. (Salça ve domates tuzlu olabileceği için, tuzu en son tadına bakarak ilave edebilirsiniz.)
  11. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: