- 1 bardak kadar nohut
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç kuru domates
Yapılışı:
- Nohutları 2-3 kat yıkadıktan sonra üzerini epeyce geçecek kadar su koyun ve 1 gece bekletin.
- Islanıp şişen nohutları süzün.
- Düdüklü veya tencereye alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. (Düdüklüde 20 dk, tencerede 45-50 dk kadar)
- Nohutlar haşlanırken bir yandan sosu hazırlayın.
- Bunun için soğanları küçük küçük doğrayıp bir tavaya alın.
- Zeytinyağını da ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar hafif ateşte kavurun.
- Salçayı ilave edip çok az daha kavurun ve ocaktan alın.
- Son olarak kuru domatesleri yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın ve sosa ilave edin.
- Haşlanmış olan nohutlara sosu ekleyip karıştın.
- Bir taşım daha kaynatın. (Salça ve domates tuzlu olabileceği için, tuzu en son tadına bakarak ilave edebilirsiniz.)
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder