Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Şubat 2014 Cuma

Pekmezli Un Helvası


Malzemeler:
  • 2,5 bardak un
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 bardak süt
Yapılışı:
  1. Un ve yağı bir tencereye alıp orta hararetli ocakta rengi açık kahverengiye dönene kadar kavurun. (30-40 dk)
  2. Şekeri ilave edip karıştırın.
  3. Pekmez ve sütü de ekleyip iyice karıştırın.
  4. Ocağı kapatın ve helvanın demlenmesini bekleyin.
  5. Sıcak servis edecekseniz iki kaşık yardımıyla şekil verip servis edebilirsiniz.
  6. Soğuk servis için dilimlere ayırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: