Biraz geç oldu ama, anneciğimle ancak yapabildik :)
- 250 gr aşurelik buğday
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 bardak haşlanmış kuru fasülye
- 2 bardak şeker
- Kavrulmuş susam
- Ceviz
- Fıstık
- Badem
- Fındık
- Tarçın
Yapılışı:
- Buğdayı 1 gece önceden ayıklayıp yıkayın ve üzerini epeyce geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın.
- Ertesi güne kadar kabarıp şişen buğdayı tekrar ocağa alıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sonra bir blender yardımıyla biraz ezin. (Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.)
- Şekerini ilave edip karıştırın. (Şeker miktarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.)
- Şeker eriyince nohut ve fasülyeyi ekleyin. (Biz sevmediğimiz için eklemedik ama siz üzüm, kayısı, incir gibi kuru meyveleri de ekleyebilirsiniz.)
- 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis için kaseye bir miktar koyup üzerini susam, ceviz, fındık, fıstık, badem ve tarçınla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder