Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014 Cuma

Aşure

Biraz geç oldu ama, anneciğimle ancak yapabildik :) 

Malzemeler:
  • 250 gr aşurelik buğday
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1 bardak haşlanmış kuru fasülye
  • 2 bardak şeker
  • Kavrulmuş susam 
  • Ceviz
  • Fıstık
  • Badem
  • Fındık
  • Tarçın
Yapılışı: 
  1. Buğdayı 1 gece önceden ayıklayıp yıkayın ve üzerini epeyce geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın.
  2. Ertesi güne kadar kabarıp şişen buğdayı tekrar ocağa alıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Sonra bir blender yardımıyla biraz ezin. (Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.)
  4. Şekerini ilave edip karıştırın. (Şeker miktarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.)
  5. Şeker eriyince nohut ve fasülyeyi ekleyin. (Biz sevmediğimiz için eklemedik ama siz üzüm, kayısı, incir gibi kuru meyveleri de ekleyebilirsiniz.)
  6. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis için kaseye bir miktar koyup üzerini susam, ceviz, fındık, fıstık, badem ve tarçınla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: