Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Ocak 2014 Çarşamba

Sebzeli Tel Şehriye Pilavı

Malzemeler:

  • 1 pırasanın yeşil yaprakları
  • 1 kırmızı biber
  • 1 havuç
  • 1 avuç dolusu tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Not: Bu malzemelerden 1 tabak pilav çıkıyor. Dilerseniz malzemeyi çoğaltabilirsiniz.

Yapılışı:
  1. Pırasa ve biberi doğrayın, havucu rendeleyin.
  2. Tüm sebzeleri zeytinyağında hafifçe kavurun.
  3. Bir yandan tel şehriyeleri ayrı bir tencerede renkleri hafif kahverengiye dönene kadar yağsız kavurun.
  4. Şehriyeleri sebzelere ekleyin.
  5. Tuz ve su ilave edin. (Suyu çok koymamaya dikkat edin, şehriye çok su istemiyor. Hem de sebzelerin suyu var.)
  6. Tencerenin kapağını kapatıp şehriyeler suyu çekene kadar pişirin.
  7. 10 dk kadar demlendikten sonra karıştırıp servis edin.
  8. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: