- 1 pırasanın yeşil yaprakları
- 1 kırmızı biber
- 1 havuç
- 1 avuç dolusu tel şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Not: Bu malzemelerden 1 tabak pilav çıkıyor. Dilerseniz malzemeyi çoğaltabilirsiniz.
Yapılışı:
- Pırasa ve biberi doğrayın, havucu rendeleyin.
- Tüm sebzeleri zeytinyağında hafifçe kavurun.
- Bir yandan tel şehriyeleri ayrı bir tencerede renkleri hafif kahverengiye dönene kadar yağsız kavurun.
- Şehriyeleri sebzelere ekleyin.
- Tuz ve su ilave edin. (Suyu çok koymamaya dikkat edin, şehriye çok su istemiyor. Hem de sebzelerin suyu var.)
- Tencerenin kapağını kapatıp şehriyeler suyu çekene kadar pişirin.
- 10 dk kadar demlendikten sonra karıştırıp servis edin.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder