Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Ocak 2014 Cumartesi

Kremalı Bal Kabağı Tatlısı


Malzemeler:

  • 15 adet pötibör bisküvi
  • 750 gr ayıklanmış bal kabağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Kabuk tarçın
  • 1/2 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • Ceviz
Yapılışı:
  1. Kabağı rendeleyin, kabuk tarçın ve şekerle birlikte, suyu iyice kaybolup koyulaşıncaya kadar pişirin.
  2. Pişince kabuk tarçını çıkarın.
  3. Borcam fırın kabına 1 sıra bisküvi dizin. Üzerine hazırladığınız sosun yarısını sürün. (Ben küçük boy kare borcam kullandım, bir sıraya 7,5 bisküvi gidiyor.)
  4. 1 kat daha bisküvi dizin ve kalan sosu döküp güzelce yayın.
  5. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  6. Krema ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ve soğuyan tatlınızın üzerine sürün.
  7. Dövülmüş ceviz ile servis edin.
  8. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: