Malzemeler:
- 15 adet pötibör bisküvi
- 750 gr ayıklanmış bal kabağı
- 1 çay bardağı şeker
- Kabuk tarçın
- 1/2 paket krema
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Ceviz
Yapılışı:
- Kabağı rendeleyin, kabuk tarçın ve şekerle birlikte, suyu iyice kaybolup koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişince kabuk tarçını çıkarın.
- Borcam fırın kabına 1 sıra bisküvi dizin. Üzerine hazırladığınız sosun yarısını sürün. (Ben küçük boy kare borcam kullandım, bir sıraya 7,5 bisküvi gidiyor.)
- 1 kat daha bisküvi dizin ve kalan sosu döküp güzelce yayın.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
- Krema ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ve soğuyan tatlınızın üzerine sürün.
- Dövülmüş ceviz ile servis edin.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder