Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Tereyağı da olabilir.)
- 2 bardak irmik
- 2 bardak şeker
- 5 bardak süt
- Dondurma
Yapılışı:
- İrmiği tencereye alın ve hiç yağ koymadan kavurmaya başlayın.
- Sürekli karıştırarak rengi kahverengiye dönene kadar kavurun.
- Sonra yağı ilave edip karıştırın.
- Şekeri de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütü ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve irmiklerin sütü içine çekip şişmesini bekleyin.
- İrmikler sütü çekince güzelce karıştırıp tekrar kapağını kapatın ve helvanızın demlenmesini bekleyin.
- Demlendikten sonra yine iyice karıştırın, sonra bir kaseyi ıslatın ve içine helvanızdan koyun.
- Hafifçe bastırarak bir çukur açın ve çukuru dolduracak kadar dondurma koyun. Üzerine 1 kaşık daha helva koyup hafifçe bastırın.
- Kasenin üzerine tabak kapatın ve ters çevirin.
- Dilerseniz üzerine ceviz ve tarçın ekip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder