Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ocak 2014 Perşembe

Dondurmalı İrmik Helvası

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Tereyağı da olabilir.)
  • 2 bardak irmik
  • 2 bardak şeker
  • 5 bardak süt
  • Dondurma
Yapılışı:
  1. İrmiği tencereye alın ve hiç yağ koymadan kavurmaya başlayın.
  2. Sürekli karıştırarak rengi kahverengiye dönene kadar kavurun.
  3. Sonra yağı ilave edip karıştırın.
  4. Şekeri de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütü ilave edin.
  5. Tencerenin kapağını kapatın ve irmiklerin sütü içine çekip şişmesini bekleyin.
  6. İrmikler sütü çekince güzelce karıştırıp tekrar kapağını kapatın ve helvanızın demlenmesini bekleyin.
  7. Demlendikten sonra yine iyice karıştırın, sonra bir kaseyi ıslatın ve içine helvanızdan koyun.
  8. Hafifçe bastırarak bir çukur açın ve çukuru dolduracak kadar dondurma koyun. Üzerine 1 kaşık daha helva koyup hafifçe bastırın.
  9. Kasenin üzerine tabak kapatın ve ters çevirin.
  10. Dilerseniz üzerine ceviz ve tarçın ekip servis edebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: