- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Ben 1 çay bardağı tam buğday unu kullandım.)
Yapılışı:
- Yumuşak tereyağı, zeytinyağı, yumurtanın beyazı,sirke,tuz ve şekeri iyice karıştırın.
- 1 bardak kadar un, kabarma tozu, kırmızı toz biber ve mahlebi ilave edip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Son olarak çörek otunu da ilave edip karıştırın.
- Hamuru buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurunuzu unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 4-5 mm kalınlığında açın. (Hamur merdaneye yapışırsa hamurun üstünden de hafifçe un serpebilirsiniz.)
- Varsa kurabiye kalıplarıyla veya bardakla kesin.
- Yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
- 180 dereceye ısıtılmış fırının alt rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
- İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder