Hamuru için:
- 250 ml süt
- 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/3 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 200 gr lor
Üzeri İçin:
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam-çörekotu
Yapılışı:
- Ispanak yapraklarını derince bir kaba koyup üzerine sütü ilave edin ve ıspanaklar iyice parçalanana kadar blendırdan geçirin.
- Hamur için geniş bir kaba ıspanaklı karışımı, yağı, şekeri ve mayayı koyun. Mayayı elinizle iyice erittikten sonra biraz un ve tuz ilave edip karıştırın.
- Unu her zamanki gibi azar azar ilave edeceğiz.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamur olmuş demektir. Dikkat edin hamurunuz sert olmasın.
- Bu hamuru ılık bir yere veya 50 dereceye ısıtılmış fırına kaldırarak mayalanmasını bekleyin.
- Hamur 2-3 katına çıkınca artık poğaçalarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.
- Mayalanıp kabaran hamurunuzdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp avucunuzda açın.
- Ortasına iç malzemeden koyup hamuru ikiye katlayın ve kenarlarından hafifçe bastırın.
- Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Susam, çörekotu serpin ve üzerlerinden hafifçe bastırın ki yapışsınlar.
- Fırını 50 dereceye ısıtın.
- Poğaçalar kabarıp 2-3 katına çıktığında fırını 180 dereceye getirin. (1 tepsiye sığmadığı için ben 2 tepsi yaptım dolayısıyla fırını turbo ayarına getirdim.)
- Üzerleri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder