Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ocak 2014 Perşembe

Ispanaklı Puf Poğaça


Malzemeler:

Hamuru için:
  • 250 ml süt
  • 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1/3 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 200 gr lor
Üzeri İçin:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam-çörekotu
Yapılışı:
  1. Ispanak yapraklarını derince bir kaba koyup üzerine sütü ilave edin ve ıspanaklar iyice parçalanana kadar blendırdan geçirin.
  2. Hamur için geniş bir kaba ıspanaklı karışımı, yağı, şekeri ve mayayı koyun. Mayayı elinizle iyice erittikten sonra biraz un ve tuz ilave edip karıştırın.
  3. Unu her zamanki gibi azar azar ilave edeceğiz.
  4. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamur olmuş demektir. Dikkat edin hamurunuz sert olmasın.
  5. Bu hamuru ılık bir yere veya 50 dereceye ısıtılmış fırına kaldırarak mayalanmasını bekleyin.
  6. Hamur 2-3 katına çıkınca artık poğaçalarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.
  7. Mayalanıp kabaran hamurunuzdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp avucunuzda açın.
  8. Ortasına iç malzemeden koyup hamuru ikiye katlayın ve kenarlarından hafifçe bastırın.
  9. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  10. Susam, çörekotu serpin ve üzerlerinden hafifçe bastırın ki yapışsınlar.
  11. Fırını 50 dereceye ısıtın.
  12. Poğaçalar kabarıp 2-3 katına çıktığında fırını 180 dereceye getirin. (1 tepsiye sığmadığı için ben 2 tepsi yaptım dolayısıyla fırını turbo ayarına getirdim.)
  13. Üzerleri kızarana kadar pişirin.
  14. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
  15. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: