Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ocak 2014 Perşembe

Isırganlı ve Lorlu Kapalı Pide

Malzemeler:

Hamur için:
  • 400 gr un
  • 250 ml su
  • 1/3 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
  • 1 bağ ısırgan
  • 250 gr lor
  • 2 yumurta
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Üzeri için:
  • Tereyağı
Yapılışı:
  1. Unu geniş bir kabın içine alın. Ortasını açın. Orta kısma gelmeyecek şekilde tuzu unun üzerine serpin. Ortadaki açtığınız havuza mayayı ve suyu ilave edin. Mayayı suda elinizle güzelce erittikten sonra yavaş yavaş içten dışa doğru unu havuza ekleyerek karıştırmaya başlayın. Unun hepsi bitene kadar içten dışa doğru karıştırmaya devam edin. Sonunda yumuşak bir hamur elde etmiş olacaksınız. Hamuru 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakın. 
  2. İç harcı için yıkanmış ayıklanmış ısırganları doğrayın ve zeytinyağı hariç diğer malzemelerle birlikte iyice karıştırın.
  3. Hamur mayalanıp kabarınca açma işlemine geçebilirsiniz. Hamurdan parçalar koparıp tepsinizin büyüklüğüne göre merdane yardımıyla ince uzun açın.(2-3 mm)
  4. Açmış olduğunuz hamurun her yerine denk gelecek şekilde harçtan bolca koyun, 2 kaşık kadar zeytinyağı gezdirin ve hamurun kenarlarını üst tarafta birleştirip yapıştırarak kapatın.
  5. Hazırladığınız pideleri unlanmış (veya kepek serpilmiş) tepsiye yerleştirin.
  6. 250 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dikkat edin fırının sıcaklığı çok yüksek olduğundan pideleriniz hemen pişecektir (10-15 dk). 
  7. Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı sürüp sıcak servis edin.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: