Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Aralık 2013 Perşembe

Tiramisu


Malzemeler:

Pandispanya:
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 0,5 çay bardağı portakal suyu
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
Krema:
  • 750 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 300 gr labne (1,5 paket)
  • 1 paket vanilin
Islatmak için:
  • 1 yemek kaşığı filtre kahve (veya nescafe)
  • 250 ml su
  • 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
  1. Pandispanya için öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. 0,5 çay bardağı şekeri aklara, geri kalanı da sarılara ekleyin. Önce akları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra sarıları da şekerle birlikte iyice çırptıktan sonra portakal suyunu ilave edin ve karıştırın. Un, vanilin ve kab.tozunu da eleyerek ilave edip karıştırın. Son olarak çırpmış olduğunuz yumurta aklarını tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. 
  2. Karışımı yağlanmış fırın kabına boşaltın. (Ben orta boy kare borcam kullanıyorum.)
  3. Fırının en alt rafında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50 dk kadar (üzeri kızarana kadar) pişirin.
  4. Pandispanya pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için nişasta,un ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ilave edin ve karıştırarak pişirin. 2 dk kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilini ve labneyi ilave edin. Ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını sağlayın.
  5. Sosu için filtre kahveyi demleyin (veya nescafeyi hazırlayın) ve şekerle karıştırın.
  6. Soğumuş olan kekinizi kalıptan dikkatlice çıkarın. Ortasından enlemesine 2'ye kesin.
  7. İlk katı tekrar fırın kabına yerleştirin ve sosun yarısı ile ıslatın.
  8. Soğumuş olan kremanın yarısını kekin üzerine dökün ve yayın.
  9. Pandispanyanın diğer yarısını da koyup, kalan sos ile ıslatın.
  10. Kalan kremayı da döküp güzelce yaydıktan sonra 1 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek serpin.
  11. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra tiramisu servise hazırdır.
  12. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: