Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Kasım 2013 Cuma

Köz Biberli Pizza


Malzemeler:

Hamur için:
  • 1 bardak su (200 ml)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
  • 1/4 paket yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 200-250 gr kaşar peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 100 gr beyaz peynir, lor veya çökelek
  • 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2*3 adet yeşil biber
  • Fesleğen (Ben kurutulmuş kullandım)
  • Karabiber
Yapılışı:
  1. Ilık su, zeytinyağı ve mayayı geniş bir kaba alın ve mayayı elinizle eritin.
  2. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  3. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin.
  4. Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde karıştırma kabının üzerini kapatın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekleyin.
  5. Hamurunuz mayalanırken sosu için salçayı biraz su ile açın. Zeytinyağı, karabiber ve fesleğeni de ekleyip karıştırın.
  6. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. Sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  7. Yeşil biberlerin de çekirdeklerini ayıklayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  8. Peyniri küp küp doğrayın.
  9. Kaşar peynirini rendeleyin.
  10. Mayalanan hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre 1 parça alın ve elinizle kenarları daha kalın olacak şekilde açın.(İsterseniz kenarları hafifçe ıslatıp susam serpin.)
  11. Açtığınız hamuru kepek serpilmiş veya unlanmış tepsiye alın. 
  12. 200 derecelik fırında 5 dk kadar ön pişirme yapın.
  13. Hamurunuzu fırından çıkarın ve sosu sürün.
  14. Rendelenmiş kaşar peynirininin yarısını serptikten sonra köz biber, yeşil biber ve peyniri tüm hamura yerleştirin.
  15. Pizzanızı 200 derecelik fırına verin. Pişmeye yakın çıkarıp kalan kaşarları da ilave edip tekrar fırına verin.
  16. 5-10 dk sonra fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
  17. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: