Malzemeler:
Hamur için:
- 1 bardak su (200 ml)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
- 1/4 paket yaş maya
- Tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 200-250 gr kaşar peyniri
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 100 gr beyaz peynir, lor veya çökelek
- 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2*3 adet yeşil biber
- Fesleğen (Ben kurutulmuş kullandım)
- Karabiber
Yapılışı:
- Ilık su, zeytinyağı ve mayayı geniş bir kaba alın ve mayayı elinizle eritin.
- Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin.
- Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde karıştırma kabının üzerini kapatın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekleyin.
- Hamurunuz mayalanırken sosu için salçayı biraz su ile açın. Zeytinyağı, karabiber ve fesleğeni de ekleyip karıştırın.
- Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. Sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Yeşil biberlerin de çekirdeklerini ayıklayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Peyniri küp küp doğrayın.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Mayalanan hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre 1 parça alın ve elinizle kenarları daha kalın olacak şekilde açın.(İsterseniz kenarları hafifçe ıslatıp susam serpin.)
- Açtığınız hamuru kepek serpilmiş veya unlanmış tepsiye alın.
- 200 derecelik fırında 5 dk kadar ön pişirme yapın.
- Hamurunuzu fırından çıkarın ve sosu sürün.
- Rendelenmiş kaşar peynirininin yarısını serptikten sonra köz biber, yeşil biber ve peyniri tüm hamura yerleştirin.
- Pizzanızı 200 derecelik fırına verin. Pişmeye yakın çıkarıp kalan kaşarları da ilave edip tekrar fırına verin.
- 5-10 dk sonra fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder