Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Kasım 2013 Cumartesi

Ezogelin Çorbası


Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı mercimek
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Mercimek, pirinç ve bulguru 2-3 kez yıkayıp süzün.
  2. Üzerini epeyce geçecek kadar su koyun ve haşlayın. (Ben düdüklüde 10 dk kadar haşlıyorum.)
  3. Bir yandan rendelenmiş veya çok küçük doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. 
  4. Salçayı da ilave edip 1 dk kadar daha kavurun.
  5. Son olarak naneyi ilave edip sosunuzu ocaktan alın.
  6. Sosu haşlanmış olan malzemelerinize karıştırıp, tuz ekleyin. (Salçanız tuzlu ise eklemeyebilirsiniz.)
  7. Çorbanızı blenderdan geçirin.
  8. Kıvamı koyu olduysa su ilave edin.
  9. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  10. Servise kadar ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin ki üzeri kabuk tutmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: