Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı mercimek
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Mercimek, pirinç ve bulguru 2-3 kez yıkayıp süzün.
- Üzerini epeyce geçecek kadar su koyun ve haşlayın. (Ben düdüklüde 10 dk kadar haşlıyorum.)
- Bir yandan rendelenmiş veya çok küçük doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun.
- Salçayı da ilave edip 1 dk kadar daha kavurun.
- Son olarak naneyi ilave edip sosunuzu ocaktan alın.
- Sosu haşlanmış olan malzemelerinize karıştırıp, tuz ekleyin. (Salçanız tuzlu ise eklemeyebilirsiniz.)
- Çorbanızı blenderdan geçirin.
- Kıvamı koyu olduysa su ilave edin.
- 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Servise kadar ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin ki üzeri kabuk tutmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder