- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1+1/3 çay bardağı portakal suyu, süt veya yoğurt
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- 2 orta boy havuç
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpın.
- Yağ ve portakal suyunu ekleyin ve çok az karıştırın.
- Un, keçiboynuzu un, tam buğday unu, tarçın ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
- Unlar kaybolana kadar çok az çırpın.
- Rendelenmiş havuç ve cevizi de ilave edip karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının en alt rafına yerleştirip 45-50 dk pişirin.
- Fırından çıkınca hemen bir çay süzgüsü yardımıyla pudra şekeri eleyin.
- Kekiniz soğuyunca servise hazırdır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder