Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Kasım 2013 Perşembe

Keçiboynuzlu Havuçlu Kek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1+1/3 çay bardağı portakal suyu, süt veya yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
  • 2 orta boy havuç
  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Yağ ve portakal suyunu ekleyin ve çok az karıştırın.
  3. Un, keçiboynuzu un, tam buğday unu, tarçın ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  4. Unlar kaybolana kadar çok az çırpın.
  5. Rendelenmiş havuç ve cevizi de ilave edip karıştırın.
  6. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının en alt rafına yerleştirip 45-50 dk pişirin.
  8. Fırından çıkınca hemen bir çay süzgüsü yardımıyla pudra şekeri eleyin.
  9. Kekiniz soğuyunca servise hazırdır.
  10. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: