Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Kasım 2013 Perşembe

Süzme Yoğurt

Evde yoğurt yapıyorum ama süzme yoğurdu nasıl yapacağım diyenlere...



Yapılışı:
  1. Derin bir kabın üzerine süzgecinizi yerleştirin. Üzerine tülbent  koyun ve açın. (Ben 2 köşeyi birleştirip 2 kat yapıyorum, daha iyi süzülüyor.) Tülbent yerine bez torba da kullanabilirsiniz. 
  2. Yoğurdunuzu tülbentin (veya bez torbanın içine) dökün ve tülbentin uçlarını karşılıklı birleştirip bağlayın. (Süzgeç kullanmak yerine ağzını iple bağlayıp bir yere de asabilirsiniz. Altına da bir kap koyarsanız suyunu da ziyan etmemiş olursunuz. Yoğurdun suyu çok faydalı biliyorsunuz.)
  3. Bu şekilde düzeneğinizi buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat suyunun süzülmesini bekleyin. Yoğurdunuzu ne kadar çok bekletirseniz o kadar çok katılaşır. 
  4. Artık yapmanız gereken torbanın veya tülbentin içinden yoğurdu almanız. Suyunu da çorba, makarna, pilav, ekmek gibi şeylerde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bunlar da ilginizi çekebilir: