Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil
mercimek
- 1/2 kg pırasanın sap kısımları
- 1 büyük haşlanmış patates
- 2 yufka
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Sos için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri için:
- 1 yumurtanın sarısı
- Haşhaş
Yapılışı:
- Pırasa yapraklarını doğrayın ve
zeytinyağı ile birlikte yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.
- Salçayı ekleyin ve 1 dk daha
karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Patatesi küp küp doğrayın ve
mercimeklerle birlikte pırasalara ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz
biberi de ilave edin.
- Harcınız soğuduktan sonra sos
malzemelerini karıştırın.
- Yufkanın birini serin, sosu her
yerine denk gelecek şekilde sürün.
- 2. yufkayı da üzerine koyun ve
sigara böreği yapar gibi 12 eşit üçgene ayırın.
- Her bir üçgenin geniş tarafına
mercimekli harçtan bolca koyup kenarlarından kapatıp rulo yapın.
- Hazırladığınız ruloların uç
kısımları altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün
ve haşhaş serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik
fırının orta rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder