Malzemeler:
- 125 gr fındık
- 100 gr çikolata
- 1 kaşık kakao
- 1 kaşık yumuşak tereyağı
- 1 kaşık pudra şekeri
Yapılışı:
- Fındıkları tavada (veya fırında) 15 dk kadar karıştırarak kavurun.
- Tavadan alıp hemen parçalayıcıya alın.
- Fındıklar ezilip krema kıvamına gelene kadar parçalayıcıyı çalıştırın. (Ara ara durdurup dinlendirin)
- Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ezilmiş olan fındıkların içine erimiş çikolata, şeker, tereyağı ve kakaoyu da ekleyip biraz daha çekin.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edince karışımı bir kavanoza veya kaseye koyun.
- Sıcakken akışkan kıvamda olacak fakat soğuyunca sürülebilir kıvama gelecektir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder